суботу, 26 листопада 2016 р.

Мій проект: Контроль напруги батарей

Передмова

Цей допис роблю для себе, як документацію на пристрій. Пристрій робився на замовлення в одному екземплярі. Як кому згодиться то дуже добре. В цьому проекті є: RTC, ADC, TIMER, LCD1602, keyboard, micromenu, SD-CARD SPI, UART. Можна подивитись як реалізовано для прикладу і використовувати в своїх проектах.

Призначення


Цей пристрій призначений для контролю поточної напруги +60В, -60В, -24В, на батареях, та у разі виходу напруги за межі норми сповістити користувача звуковою і світловою сигналізацією. Пристрій оснащений символьним дисплеем де виводиться інформація про напруги, поточний час з датою. Також пристрій записує на SD-Card всі події які відбуваються: поточні значення напруги, вихід напруги за межі норми, час коли користувач зреагував на аварійну ситуацію, та коли напруги повернулись в межі норми. Пристрій має розгалужене, зручне меню для гнучкого налаштування параметрів які зберігаються на флеш-карті.

Схема пристрою

Пристрій складається з двох плат на яких розташовані: дільник напруги, мікропроцесорний блок на STM32F103C8T6 (blue peel), дисплей на 2 рядки по 16 символів LCD1602, модуль SD-CARD, клавіатурний блок і блок сигналізації (звукова і світлова), та блок живлення з гальванічною розв'язкою на  5В (наприклад, від зарядного для смартфону).
Схема пристрою. Клацайте щоб збільшити.

Програмне забезпечення

Всі сирці проекту CubeMX + Atolic TrueStudio знаходяться за ланкою.

Немає коментарів:

Дописати коментар