середу, 3 серпня 2016 р.

Про важливість оновлення ST-LINK Utility та ST-LINK Upgrade

Придбав собі окремий програматор ST-LINK V2 (купити можна як на ebay так і на aliexpress, або деінде).
Програматор ST-Link v2

Бо, наприклад, такі плати не мають на борту свого програматора і тому приходиться підключатись до програматора у складі якоїсь плати розробника STM32 Discovery, STM32 Nucleo, тощо, які мають на своєму борту програматор ST-Link V2. А це доволі не зручно.
STM32F103C8T6 Minimum System Development Board
З підключенням не виникло проблем. Чотирьох-дротовим кабелем, що постачався в комплекті з програматором, з'єднати між собою програматор і плату однойменні виводи. Це 3.3V, GND, CLK і DIO (живлення +3.3В, земля, синхронізація і данні вхід/вихід).
З заливкою програм з засобу розробки CooCoxIDE 1.7 теж проблем не виникло. Але вже з CooCoxIDE 2.0 Beta залити програму до мікроконтролеру не вдалось. Виникала постійна помилка (з'єднайте кабель, підключіть програматор).
Як згодом виявилось, "прошивку" самого програматора, теж треба оновлювати. Бо не відомо скільки той програматор у продавця пролежав на складі і наскільки софт програматора вже застарів.
Завантажив з сайту st.com утиліту STM32 ST-LINK utility (ви маєте бути зареєстровані на сайті, щоб завантажувати). Встановив собі до ПК. Встановлення стандартне, без особливостей. Ця утиліта доволі універсальна і корисна. Одна з функцій, що нас зараз цікавить, це оновлення софту програматора.
Запустіть програму STM32 ST-LINK utility. Відкриється таке вікно.
Далі тиснемо меню ST-LINK -- FirmWare Updater і запуститься програма ST-LinkUpgrade яка має такий вигляд.
Далі тиснемо кнопку "Device Connect". Програматор має бути вже під'єднаний до ПК. З'явиться напис з поточною версією що у вашому програматорі "Firmware Version: V2.J27.S6 STM32+STM8 Debugger" та наявна остання версія на сайті ST - "Upgrade the firmware: V2.J27.S6". Це тільки приклад для мого конкретного програматора і на цей момент. В вас можуть бути інші версії "прошивок". Моя "прошивка" вже оновлена до останньої і прошивати не потрібно. А як у вас "старіша" версія, то тисніть кнопку YES для оновлення "прошивки". 
Після оновлення програмного забезпечення, програматор став без проблем "шити" мікроконтролер і з CooCoxIDE 2.0 Beta.
Є ще на сайті ST окрема утиліта ST-LINK/V2 firmware upgrade. Але спробувавши її, виявилось що утиліта пропонує встановити старішу "прошивку" чим вже є в програматорі.
Таке враження, що ці утиліти мають різні репозиторії. Так що майте на увазі. І перевіряйте де в наявності свіжіша "прошивка".

Немає коментарів:

Дописати коментар